Εισήγηση 24ου Συνεδρίου Προσκόπων Νότιας Αττικής

Εισήγηση στο Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ε. Νότιας Αττικής

Εισηγητής:  Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος

10 Δεκ. 2016

Έχει ανάγκη ο Προσκοπισμός το Μάρκετινγκ;

Άποψη 1η

Ο προσκοπισμός είναι μια πολυπληθής κίνηση παιδιών – νέων, αγοριών και κοριτσιών, η οποία έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση του ατόμου και να συμβάλει στην ανάπτυξη των νέων ώστε να πετύχουν το μέγιστο των φυσικών , πνευματικών κοινωνικών και ψυχικών δυνατοτήτων τους. Χρησιμοποιώντας ως  μέσο το παιγνίδι στη φύση, καθώς και να ενστερνιστούν τα μέλη της την αγάπη στο Θεό, την Πατρίδα, το Περιβάλλον, τον Συνάνθρωπο.

Άποψη 2η

Ο προσκοπισμός είναι μια φασιστική οργάνωση, παραστρατιωτική, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει πολίτες με ακροδεξιά ιδεολογία και υποκινείται από τους μασόνους.

Άποψη 3η

Ο προσκοπισμός τα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά ήταν μια όαση δημοκρατίας.

Λεωνίδας Κύρκος

Άποψη 4η

Όχι, δεν θα έλθετε πρόσκοποι ως τιμητικό άγημα στον επιτάφιο. Είστε άθεοι και ασεβείς.

Εφημέριος εκκλησίας στην Αθήνα

Άποψη 5η

Ο προσκοπισμός είναι μια διεθνιστική οργάνωση.

Άποψη 6η

Ο προσκοπισμός είναι μια οργάνωση που ίδρυσε ο Βασιλιάς μαζί με το Μεταξά.

Άποψη 7η

Όχι Μεγαλειότατε, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους ελληνόπαιδες να εγγραφούν στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Είναι αντίθετο στις αρχές του προσκοπισμού.

Αντώνιος Μπενάκης

Άποψη 8η

Αγάπη μου, έχω ευχάριστα νέα. Θα γράψουμε τα παιδιά στους προσκόπους, έτσι κάθε Σάββατο θα μένουμε μόνοι για τρεις ώρες τουλάχιστον. Χώρια οι εκδρομές.

Νεαρή μαμά στο νεαρό μπαμπά στις 3 Δεκ. στο μπαρ Loulou N. Ψυχικό

Άποψη 9η

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν με «έριξαν» στους Λοκατζήδες αφού ήμουν πρόσκοπος.

Σερβιτόρος σουβλατζίδικου στην Αθήνα

Άποψη 10η

Ο προσκοπισμός είναι μια οργάνωση φασιστών και παιδεραστών. Να φανταστείς ο Γκοτζαμάνης (ο δολοφόνος του Γρηγορίου Λαμπράκη) ήταν πρόσκοπος.

Κατέγραψα και παραθέτω 10 απόψεις πραγματικές. Τις έχω ακούσει με τα αυτιά μου ή τις έχω διαβάσει. Θέλει λοιπόν ο Προσκοπισμός Μάρκετινγκ, έχει ανάγκη την πώληση και την προώθηση;

Μάρκετινγκ είναι κάθε ενέργεια που πραγματοποιεί ένας ζωντανός οργανισμός με σκοπό την πρόσθεση αξίας με το ελάχιστο κόστος.

Ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι καθηγητής Marketing και Επικοινωνίας στο Derby University, Εισηγητής και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, Επιχειρηματίας στο χώρο των ΜΜΕ.

Είναι συγγραφέας, έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και έχει γράψει άρθρα για το γνωστικό του αντικείμενο.

Ήταν ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε.), πτυχιούχος ΔΔ Ανιχνευτών, εκπαιδευτής του κλ. Ανιχνευτών και Ενεργός Αιμοδότης. Με τον Προσκοπισμό δεν ασχολείται από το 2000, αν και ζει σαν Πρόσκοπος.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *