Φωτιά-Ηλιούπολη-Υμηττός by Stergios Pasias

Εκπαίδευση Δασοπροστασίας -γινόμαστε ακόμα χρησιμότεροι!

Η Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής διοργανώνει Εκπαίδευση Δασοπροστασίας το Σάββατο 20 Απριλίου στο 2° Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής (15:00-Θεωρητικό) και την Κυριακή 21 Απριλίου στο Δημοτικό στάδιο Καισαριανής (09:00-Πρακτική εφαρμογή).

Το πλούσιο θεματολόγιο της εκπαίδευσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εισηγήσεις για τη σημασία του δάσους, τη νομοθεσία για την προστασία του δάσους, Α ́ Βοήθειες, λειτουργία ραδιοδικτύου και χρήση φορητών ασυρμάτων, τρόπους αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, προσανατολισμό με χάρτη-πυξίδα, αλλά και θέματα όπως ο ρόλος των εθελοντών στη δασοπροστασία, τα καθήκοντα του παρατηρητή και φυσικά το σχέδιο δράσης και τα μέτρα ασφαλείας της ομάδας. Για παραπάνω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου penotattikis@sep.org.gr βάζοντας στον τίτλο του μηνύματός σας την ένδειξη “ΕΔΔΚ”.

Η εκπαίδευση είναι ανοικτή και για οποιονδήποτε, Πρόσκοπο ή μη. Οπότε, μη διστάσετε να καλέσετε όποιον ενδιαφέρεται: φίλους, συγγενείς, μέλη ΕΚΣ, Παλαιούς Προσκόπους.

Δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εμφάνισης μιας πυρκαγιάς. Με τη συμμετοχή μας στη Βασική Εκπαίδευση Εθελοντών Δασοπροστασίας της ΕΔΔΚ, μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα για να γίνουμε ακόμα χρησιμότεροι προς το κοινωνικό σύνολο, το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά και για να γίνεται η διεξαγωγή των θερινών κατασκηνώσεών μας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ας είμαστε όλοι εκεί!

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΕΝΑ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *