27ο Συνέδριο ΠΕΝΑ

27ο Συνέδιο ΠΕΝΑ: 30 χρόνια «Καλές Πρακτικές»

Στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διοργανώθηκε το 27ο Συνέδριο των ενηλίκων εθελοντών της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Νότιας Αττικής.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου ο Πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Δρ. Χρήστος Σταθόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία και τα πρώτα χρόνια της Περιφέρειας Νότιας Αττικής, η οποία φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν οι «καλές πρακτικές» που χρησιμοποιούνται από τα ενήλικα στελέχη και ανεβάζουν το επίπεδο της εθελοντικής προσφοράς τους.

Εθελοντές δότες μυελού των οστών

Στους συμμετέχοντες του συνεδρίου έγινε ενημέρωση σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών από την οργάνωση «Όραμα Ελπίδας». Στη συνέχεια, περισσότερα από 40 μέλη του συνεδρίου έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, οι μερίδες φαγητού που περίσσεψαν από το μεσημεριανό γεύμα προσφέρθηκαν στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Αγίας Παρασκευής μέσω της ΜΚΟ διάσωσης και προσφοράς φαγητού «Μπορούμε».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την παραχώρηση του χώρου. Ευχαριστούμε επίσης τους υπεύθυνους ασφαλείας και ηλεκτρολόγους του Υπουργείου για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του συνεδρίου.0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *