Υπεύθυνες υποστήριξης

Ιωάννα Τσάτσικα (Σύμβουλος ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης-Λογοθεραπεύτρια) 

Ιωάννα Σιδηροπούλου (Ειδικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ατομική/Οικογενειακή Συμβουλευτική)

Εύα Θεοχάρη (Εκπαιδευτικός Β’θμιας, Ειδική εκπαιδευτικός)

 

Σκοπός

Στα πλαίσια των πορισμάτων του Συνεδρίου 2022-2023 των Ενήλικων Στελεχών της Νότιας Αττικής, προέκυψε η ανάγκη/αίτημα για μία ομάδα που θα μπορεί να συμβουλεύει και να υποστηρίξει τα ενήλικα στελέχη σε κάποιο συγκεκριμένο αίτημα ή και απορία τους σε θέματα ειδικης αγωγής και συμπερίληψης. 

Μια ανεξάρτητη ομάδα, λοιπόν, απαρτιζόμενη από εξειδικευμένους ειδικούς συνεργάτες για αρχή με καθαρά συμβουλευτικό ρόλο ενηλίκων–χωρίς ρόλο λήψης τελικής απόφασης δηλαδή ή προσκοπικη διοίκησης–δημιουργείται στα πλαίσια της Περιφέρειας Προσκόπων της Νότιας Αττικής, με στόχο να απαντήσει σε απορίες, ανησυχίες αλλά και να υποστηρίξει συμβουλευτικά το παιδαγωγικό έργο των ενήλικων εθελοντών και εθελοντριών. 

 

Περιγραφή

Συμβουλευτική ενήλικων στελεχών.

Η οποιαδήποτε συνομιλία δεν κοινοποιείται και δεν μεταφέρεται προφορικά ή γραπτά, με την ομάδα να διασφαλίζει την εχεμύθεια αλλά και την ασφάλεια του ατόμου που επικοινωνεί.

 

  This form uses Akismet to reduce spam. Learn how your data is processed.

  Επιτροπή Προστασίας και Ασφάλειας Μελών Σ.Ε.Π.

  Για αναφορές περιστατικών και αντιμετώπισης φαινομένων βίας και εκφοβισμού παραπέμπουμε σε (ή ανακατευθύνουμε εμείς την αναφορά σε): Επικοινωνία με την Επιτροπή Ασφαλείας Μελών (sep.org.gr)

  Tο Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.Π., στo πλαίσιo της διαρκούς προσπάθειας για την προστασία των ανήλικων μελών του Σ.Ε.Π. και τον περιορισμό τυχόν κινδύνων, με αφορμή την έξαρση των φαινομένων εκφοβισμού και περιστατικών βίας που αφορούν σε ανήλικους και λαμβάνοντας υπόψη και τις κατευθυντήριες γραμμές (Safe from Harm) που έχουν δοθεί για το θέμα αυτό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) Προστασία και Ασφάλεια Μελών (sep.org.gr), αποφάσισε τη σύσταση ανεξάρτητης Επιτροπής Ασφάλειας & Προστασίας Μελών Σ.Ε.Π., με αντικείμενο την άμεση πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών βίας. 

   

  Listening Ears

  Στα πλαίσια Πανελλήνιων Προσκοπικων Δράσεων και από το καλοκαίρι του 2022, έχει συσταθεί υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Ασφάλειας & Προστασίας Μελών Σ.Ε.Π η ομάδα “Listening Ears”, της οποίας τα μέλη έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να αφορούν πιθανές ανησυχίες των συμμετεχόντων, σε επίπεδο προσωπικό ή κι ομαδικό. 

  Παράλληλα, λειτουργούν ως αποδέκτες παραπόνων ή και καταγγελιών, σχετικών με παραβιάσεις της Πολιτικής Ισότητας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, προσπαθώντας μέσω της εκπαίδευσής τους να διευθετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συγκεκριμένα θέματα. Περισσότερα για τα listening Ears θα βρεις εδώ Πλαισίωση ομάδας ” Listening Ears” (sep.org.gr), ενώ καινούργιες ανακοινώσεις από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων καλούν συχνά νέα μέλη να εκπαιδευτούν εκ νέου.